Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Politikai Tükörszféra (berkiliumblog)

Friss topikok

Címkék

Kulturális körséta

2013.05.06. 00:49 MAÍR

A séta Magyarországon, Budapesten történik. Ezt azért lényeges kihangsúlyozni, mert egyébként nem derülne ki, hogy ez hol játszódik.

Puskin mozi

2012Juli szülinap 001_small.jpg

IV. Judafest Kölyök Nap: világ körüli kaland gyerekeknek, mialatt sokat megtudhatnak a Föld országairól, és közben a zsidó kultúra színes világából is ízelítőt kaphatnak.
Ilyet én is tudok mutatni, igaz nem gyereknek való, de nem is nekik mesélek:

733920_371389266307504_827907155_n.jpg

32.jpg

Izraeli Dukumentum Filmvesztivál-Toldi mozi: etióp zsidók sorsa, izraeli-palesztin kettős identitás nehézségei. Utána neves vendégek mesélnek Izrael társadalmáról, kultúrájáról. Csupa szépet és jót-gondolhatjuk.

18.jpg

Etiópok még vannak, de nem sokáig, mert nem lesz utánpótlás, mivel a nők nagy részének védőoltás címen egy Depo-Provera nevű fogamzásgátló injekciót adtak 3 havonta. Szükséges, mert Benjamin Netanyahu kijelentése szerint az afrikai bevándorlók veszélyeztetik Izrael állam zsidó jellegét és demokratikusságát. úgyhogy ezt demokratikusan megoldották.
A palesztin kérdést is módszeresen irtják ki a problémák közül:

misuse_of_anti_semitism_3_by_latuff2_resize.jpg

Egy könyvajánló is akad: Isten veled Jeruzsálem címmel.  Tatárföldről érkező zarándok tudta nélkül pestissel fertőzött volt, a járvány pillanatok alatt elterjed és egy rémhír kap szárnyra, hogy a zsidók megmérgezték a város kútjait. Emiatt gyűlölethullám söpör végig, minek következménye, hogy felfegyverkezett zsidók és arabok néznek egymással farkasszemet. Gondolom, aki előbb pislog, az lesz a halál fia. Annyira amúgy nem is fikció, mert volt erre példa a történelem során.

Műcsarnok: Sigalit Landau: Mozgástér című kiállítása tekinthető meg első ízben nálunk.

4entered the grove_2_t.jpg

2013.április 30-án landolt az izraeli El Al légitársaság 400 férőhelyes gépe, ami hivatalosan 8 héten keresztül hordja ide a zsidókat. Nem hivatalosan mennyi jön, azt nem tudni. Mindenesetre teltházzal közlekedett, jegyek a következő gépekre szinte mind elkeltek. A nagyobb gépek beállítását a Magyarország-Izrael közötti turizmus fellendülése okozza. A nagykövet is megjelent a nagy eseményen, Ilian Mor, aki elmondta, hogy a járaton izraeli turisták utaznak, akik egyhetes szabadságukat töltik Budapesten, ami megmutatja, hogy a magyar főváros attraktív célpontja az izraeli turizmusnak. Jelenleg többen jönnek ide onnan, mint ahányan innen mennek oda.  A két ország közötti kapcsolatot erősíteni kell, mert rendkívüli kapcsolata van Magyarországnak Izraellel.

2810_0 (1).jpg

Ellepték Budapestet az izraeli és amerikai titkosszolgálat ügynökei a vasárnap kezdődő Zsidó Világkongresszus miatt. No, ezek lennének az egyhetes turisták? 

74434.jpg

Martonyi: A zsidó vallási és kulturális élet reneszánszát éljük. Végre egyszer az igazságot hallottam! Gratulálok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agymosoda.blog.hu/api/trackback/id/tr105282783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása